Choď na obsah Choď na menu
 


História klubu

 18. decembra 2000 zvolila FIFA Real Madrid za najlepší futbalový klub minulého storočia . Svetovo najúspešnejší a najznámejší klub sveta. Obdivuhodná história, v ktorej klub vyhral po celom svete cez 12000 trofejí so svojimi oddielmi futbalu, basketbalu, tenisu, stolného tenisu a vodného póla.

Madrid Futbal Club (1902-1920) Na konci 19. storočia sa futbal začal rozširovať aj v Španielsku, takže aj v hlavnom meste Madride. V Madride popularizoval futbal hlavne klub zvaný Football Sky.

Roku 1987 skupina ľudí opustila tento klub a založila Madrid Foot Ball Club a začala organizovať stretnutia na lúkach a statkov. Pionieri tohto nového klubu boli medzi inými José de Gorostizaga, Manuel mendie, bratia Juan a Carlos Padrós, Adolfo Meléndez alebo Antonio Neyra, tak ako predovšetkým Julián Palacios.

Ale bol to až 6. marec 1902, kedy menovaní páni pod prezidentom Juliánom Palacios nechali klub oficiálne zaregistrovať, ktorý je dňom založenia Realu Madridu. Ďalšie spoluzakladateľ, Juan Padrós čoskoro vystriedal Palaciosa na poste prezidenta a viedol klub až do roku 1904. Od 6. marca 1902 sa začal rozrastať klub, ktorý chcel byť za svoju celú históriu nedostihnuteľný
 
Prvý štadión , teda ak sa tak dá nazvať , sa nachádzal medzi závodné dráhou a býčie arénou. Prvým trénerom bol 22.3.1902 zvolený Angličan. Už 15. apríla nastúpil tím k prvému zápasu Španielskeho pohára. Prvé erby sa uskutočnilo 13. mája 1902 v Madride, vtedy ale Real bohužiaľ prehral 1:3. Vtedajší tím hral za veľmi nepriaznivých podmienok. V januári 1904 sa klub spojil s madridským futbalovými klubmi Moderna, Amicale ( ktoré bolo z väčšiny tvorenú Francúzi ) a Mancloa.